Lag din egen podcast

Tromsø Streaming Studio hjelper deg å planlegge, produsere og publisere!

Hva trenger du for en komplett podkastproduksjon?

Nedenfor kan du lese litt mer om hva en podcast kan inneholde. Vi har derfor sydd sammen en rekke elementer som sammen skaper grunnlaget for en komplett podcast! 

FORMATUTVIKLING

Hvordan skal sendingene deres struktureres? Skal dere ha definerte seksjoner, innringere, eller besvare kommentarer fra forrige episode? Vi hjelper dere å strukturere episoden, slik at flyten blir naturlig.

Coverbilde

Alle podkaster trenger et coverbilde! Vi utarbeider et bilde som fanger essensen til deres podcast.

Lydteknikker

En lydtekniker holder kontrollen under opptak. God lyd, fengende lydeffekter og kontroll av alt teknisk.

Klipp / Redigering

Når opptak er ferdig, klippes podkasten sammen. Pustepauser fjernes og tangenter som kom litt ut av kontroll kuttes vekk. Revisjon for godkjenning inkludert.

Workshop

Vi kan tilby workshops eller opplæringssesjoner for klienter som ønsker å lære mer om podcastproduksjon. Dette inkludere alt fra grunnleggende lydteknikk til innholdsskaping og markedsføring av podcasten.

Episode planlegging

Det å ha spissede og konkrete episoder er virkelig ikke noe å fnyse av. Lytteren spiller kanskje av deres podcast på grunn av ett spesifikt tema som vekket interessen. Snakkes det da om et titalls andre tema, risikerer du å miste lytteren. Tromsø Streamingstudio hjelper dere å spisse og planlegge episodene deres, slik at den relevante informasjonen kommer ut.

Jingle

En jingle er et kort vers, eller en kort melodi som brukes som podkastens lydlogo. Denne spilles gjerne av i starten, slutten og imellom definerte seksjoner av podcasten. Vi utarbeider en jingle som passer for akkurat deres podcast.

Soundpad

Lydeffekter kan skape bedre flyt, humor og relevans i sendingen deres. Tromsø Streaming Studio samler inn opp til 8 lydeffekter, som ved et enkelt knappetrykk kan spilles av under opptak.

Publisering

Tromsø Streaming Studio hjelper dere med å få podkasten publisert ut på de riktige kanalene.

Analyse

Vi kan levere regelmessige analyser og rapporter om podcastens ytelse, slik som lyttertall, demografi på lyttere, og engasjementsdata. Dette kan hjelpe dere med å forstå deres publikum bedre og justere innholdet og evt. formatet deretter.

Manus

Om ønskelig kan Tromsø Streaming Studio hjelpe dere med å utvikle manuskript for podkasten. Dette er ikke ment å leses ordrett, men brukes som en guide for å komme gjennom noen planlagte kulepunkter, viktige formiddlinger og uvurdelige budskap.

Studio

Gjør opptakene i et studio, hvor alt er tilrettelagt! Med plass til 4 deltagere, og mulighet for å hente inn gjester via telefon, zoom eller andre digitale løsninger, har du rom nok til alle!

360 video

Under sendingen kan et 360 kamera plasseres i studio. Dette resulterer i at alle som prater blir filmet, og podkasten kan publiserer som videocast.

Hosting

Podkasten kan hostes på Tromsø Streaming Studio sine servere, eller på ditt eget nettsted.

Markedsføring

Vi leverer gjerne tjenester rundt markedsføring av podcasten. Dette kan inkludere hjelp til å bygge opp en lytterbase, SEO for podcasts, og bruk av sosiale medier for å fremme episoder..

Vår teknologi, utstyr og kompetanse

I Tromsø Streaming Studio er kvalitet mer en bare et ord – det er kjernen i alt vi gjør: For å sikre at din podcast skiller seg ut, investerer vi hele tiden i toppmoderne utstyr og den nyeste teknologien innen lydproduksjon. Vårt utvalg av profesjonelt utstyr og vår ekspertise garanterer at hver episode av din podcast leverer en lytteopplevelse i verdensklasse.

Mikrofoner: Vi bruker kun høykvalitets dynamiske og kondensatormikrofoner fra anerkjente merker som Neumann, Shure, Sennheiser og Røde. Disse mikrofonene er valgt for sin eksepsjonelle klarhet og evne til å fange opp stemmer på en naturlig, men likevel kraftfull måte. Vi vektlegger ekte radio lyd i alle våre produksjoner.

Lydmiksere: Våre lydmiksere fra Allen & Heath, Yamaha og Sound Devices gir oss fleksibiliteten til å justere lydnivåer, balansere input og legge til effekter i sanntid. Dette sikrer at hver stemme høres klar og tydelig ut, uten bakgrunnsstøy eller forstyrrelser. Spesielt kan nevnes at vi også kan benytte Sound Devices sin sanntids støyfiltrering kalt NoiseAssist for optimalt resultat, uavhengig av hvor opptaket gjøres. 

Hodetelefoner: For å sikre at vi fanger opp og redigerer lyden med største nøyaktighet, bruker vi lukkede hodetelefoner fra Sennheiser, Beyerdynamic og Sony. Klassiske hodetelefoner som Sony MDR-7506 hjelper oss å ta kritiske avgjørelser med tanke på hvordan stemmen din høres ut. Dette lar oss overvåke lydkvaliteten nøye gjennom hele opptaket.

Opptaks- og redigeringsprogramvare: Opptak kan gjøres på flere måter hos oss avhengig av om man må ut på location, har digitale gjester eller kan være i studio. Uavhengig av dette benytter vi redigeringsverktøy som Adobe Audition, Logic Pro og Boom Recorder for både opptak og etterproduksjon. Disse programvarene sammen med våre mange profesjonelle plug-ins gir oss muligheten til å redigere, mikse, og master podcastepisoder med presisjon og kreativitet.

Profesjonelt studio: Vårt studio er akustisk optimalisert med bl.a. lyddempende material og tepper for å optimalisere lydkvaliteten. Med plass til opptil 4 deltakere, avansert lydisolasjon, og varierte bakgrunner for videoopptak, tilbyr vi en setting som både er funksjonell og estetisk tiltalende.

Engasjerte lydteknikere: Vårt team av erfarne produsenter og lydteknikere står klar til å veilede deg gjennom hele produksjonsprosessen, fra forberedelser til ferdigstillelse. Vi sikrer at teknikken fungerer feilfritt, slik at du kan fokusere på innholdet.

La oss hjelpe deg med å skape en podcast som ikke bare høres fantastisk ut, men som også engasjerer, underholder, og informerer ditt publikum. Kontakt oss i dag for å lære mer om hvordan vårt utstyr og vår ekspertise kan løfte din podcast til neste nivå.

Noe av dette har dere kanskje kontroll på selv? Fordelen med et slikt segmentert produksjonsløp er at vi kan hjelpe dere med akkurat de oppgavene dere trenger!