Testproduksjon for test av mal

En produksjon med nesten alt inkludert

Hvordan foregår produksjonen?

I dette prosjektet ønskes det gjort teknisk test av innleder/foredrag i forkant av sendingen. Dette gjøres sammen med oss, slik at vi blant annet kan kvalitetssikre kamera, lyd og lys.

Første steg er å finne passende tidspunkt for teknisk test/prøve. Finn ledig tid i din kalender og ta kontakt med oss ved å fylle inn skjemaet nedenfor slik at vi hurtigst mulig kan komme i gang. Du bør minimum beregne å sette av tid til innlegg +20 minutter. Eksempel; dersom innlegget ditt er 10 minutter bør du sette av minst 30 minutter.

Avtal tid for TEKNISK PRØVE/TEST/OPPTAK

mellom 10:00 – 17:00

Adresse Strandgata 5, 9008 Tromsø

produksjon@tromsostreamingstudio.no 

Last ned PRESENTASJONSMAL

Her laster du ned presentasjonsmalen som skal benyttes under sendingen slik at alle benytter en mal med samme merkevare og visuelle profil. Denne malen er kvalitetssikret av  oppdragsgiver i samarbeid med Tromsø Streamingstudio. I malen finner du gode eksempler og instruksjoner for hva vi forventer at du som innleder tar med i og bruker presentasjonen. 

Last opp din presentasjon

Her laster du opp presentasjonen din. Du skal laste opp din presentasjon her også om du skal styre den under ditt innlegg. Du må også angi om du benytter lyd/film på noen av sidene.

Dersom presentasjonen din er så stor at du ikke får sendt den i dette skjemaet, kan du overføre den via  vår WeTransfer tjeneste.   

BRUK HELST KABLET NETT

Vi anbefaler at du bruker kablet internett med så bra kapasitet som mulig. Dette sørger for en stabil og som regel høyere kvalitet på det endelige resultatet.

Hastighetstest

Ved at du bruker kablet internett på din maskin er vi sikret en god og stabil forbindelse mellom deg og vårt kontrollrom. Vi anbefaler at du gjør en hastighetstest og noterer deg resultatet slik at vi får vite dette.
Test hastigheten

Ikke bruk WiFi / Trådløst

Basert på erfaring fraråder vi å bruke trådløs WiFi. Selv om du har erfart at det fungerer greit på f.eks. Teams / Zooom / WebEx el. så bør du vite at vi bruker høyere kvalitet på både lyd og video, som igjen fører til økt belastning på linjen enn du ellers er vant til.

Bruk Wi-Fi kun i nødsfall

Ved å bruke Wi-Fi er man mer utsatt for endring i kapasitet underveis, og det som først oppleves å være bra, kan noen minutter senere ha endret seg drastisk. Spesielt hvor det er flere brukere/maskiner som er tilkoblet det trådløse nettet. Vi anbefaler at du gjør en hastighetstest og noterer deg resultatet slik at vi får vite dette.
Test hastigheten

Koble opp på ZOOM?

Ikke angitt
Ikke angitt

Når du er klar til å gjøre opptak eller gå live gjøres dette via en teknisk løsning som heter Zoom.

Det er en fordel om du laster ned programmet til din maskin i god tid før det skal brukes.

Når du kobler deg opp, er det vi i regi/studio som opptrer som teknisk møteleder, og kobler deg sammen med resten av produksjonen. Du vil kunne se og høre de som er i studio og de vil som regel introduserer eller ha en kort samtale med deg før du fortsetter med ditt innlegg.

Du bør aller helst delta via PC/MAC som er koblet til kablet nett og helst ikke via trådløst nett. 

Viktig: Se praktiske tips nedenfor slik at du kan gjøre nødvendige forberedelser og sørge for god lyd og bra bilde i din ende. 

Klikker / fjernkontroll av presentasjon. For at du skal kunne styre presentasjonen benytter vi en nettbasert teknologi som kalles GlobalCue. Ved å klikke på ‘Åpne fjernkontroll’ vil det åpnes et nytt vindu hvor du kan styre presentasjonen som ligger hos oss. Presentasjonen vil du se i Zoom vinduet når vi er klar til å starte. TIPS: Åpne denne linken på mobiltelefonen slik at du kan bruke telefonen som om den var en ordinær klikker. 

Klar til å Koble opp?
eCamm

Når du er klar til å gjøre opptak eller gå live gjøres dette via en teknisk løsning som best kan sammenlignes med en NETTBASERT versjon av konferanseverktøy som skype/teams/zoom/whereby som du sikkert kjenner fra før.

Det er en fordel om du bruker Chrome nettleser på datamaskin, og Safari på Apple telefon/nettbrett.

Når du kobler deg opp, er det vi i regi/studio som opptrer som teknisk møteleder, og kobler deg sammen med resten av produksjonen. Du vil kunne se og høre de som er i studio og de vil introduserer deg før du kan begynne.

Merk: Ingen vil se eller høre deg før vi legger deg live.

Du bør aller helst delta via PC/MAC som er koblet til kablet nett og helst ikke via trådløst nett.

Viktig: Se praktiske tips nedenfor slik at du kan gjøre nødvendige forberedelser og sørge for god lyd og bra bilde i din ende.

Hva hvis jeg har en PRESENTASJOn?

Dersom du skal bruke en presentasjon må du bruke en Chrome nettleser, og etter at du har koblet deg opp og hører sendingen, skal du gjøre følgende. 

Merk: Dersom din presentasjon inneholder video må du kontakte oss. 

1

I skjermbildet for konferanseverktøyet. Klikk på ‘Share Screen’

2

Marker skjermbildet med musen ved å klikke på det lille skjermbildet i fanen ‘Hele skjermen’ slik at rammen blir blå rundt skjermbildet. Klikk ‘Del’.

3

Åpne Powerpoint/Keynote og start fremvsining i fullskjerm. Merk: Dersom du har en enkelt skjerm, vil du fint kunne høre hva som foregår, men ikke se hva som skjer da powerpoint ligger over video vinduet. Dersom du har flere skjermer kan du selv velge hvordan du organiserer skjermbildene. Det er viktig å dele powerpoint/keynote hvor hele skjermbildet er i fullskjerm på en enkelt skjerm.

Tips for bedre resultat

Lyd / mikrofon

Finn et stille sted uten forstyrrelser ute- og innenfra

Bruk headset med mikrofon dersom du har det tilgjengelig

Slå av mikrofonen når du ikke prater

Ikke bruk tastaturet dersom mikrofonen er aktiv.

Omgivelser

Unngå fellesarealer som stue og kjøkken

Ha en enkel og ren bakgrunn

Ha godt med lyst mot ansiktet

Unngå sterkt lys i bakgrunnen som f eks. stor lampe eller vindu

Plasser lampen bak dataskjermen Skru gjerne ned lysstyrken på skjermen

bilde / Kamera

Posisjoner kameraet ditt i øyehøyde

Plasser deg midt selv midt i bilde

Huskt at kameraet alltid er på

Se i web-kameraet når du prater, ikke på skjermen

Embedkode for sendingen

Her kan du kopiere embedkoder for denne sendingen slik at du kan legge inn videostream på egen nettside. Det er anbefalt å bruke responsiv kode, men dersom den ikke skulle fungere kan man istedet velge å bruke de to andre alternativene med fast bredde. Denne kan også endres dersom det er behov for det. Klikk på den aktuell knappen for å kopier koden og lim deretter inn i redigeringsverktøy for nettsiden.